Home Blog Ga voor woonbeton vloer in je kledingwinkel!

Ga voor woonbeton vloer in je kledingwinkel!

0
Ga voor woonbeton vloer in je kledingwinkel!

Woonbeton is een cementgebonden type vloer die voor een pure natuurlijke uitstraling zorgt. De authenticiteit van woonbeton kan goed de identiteit van jouw kledingwinkel naar voren brengen. De slijtvaste afwerking en de hardheid van woonbetonvloeren zorgen daarnaast voor een robuust karakter. Hieronder benoemen we een aantal voordelen voor het gebruik van dit soort vloeren en nemen we je kort mee in een stappenplan voor het aanleggen van een woonbeton vloer in je kledingwinkel.

Aanleg woonbeton vloer

  1.  Bereid de ondergrond goed voor. Zorg dat deze volledig waterpas, vlak en schoon is. Er wordt verder gebruik gemaakt van wapening. Dit wil zeggen dat er een versterking wordt aangelegd voor de betonvloer. Dit vermindert zodoende de kans op scheuren. Daarnaast wordt de hele ruimte afgeplakt, waarbij als eerst foamband onder aan de muren wordt aangebracht om ervoor te zorgen dat het beton kan uitzetten en krimpen. 

  2. Nadat de voorbereidingen voor de ondergrond zijn getroffen, is het tijd voor het plaatsen van de betonvloer. Door middel van een betonpomp wordt het cement in de ruimte verspreid. Een rei en een laser zorgen ervoor dat het beton op de juiste hoogte terechtkomt. 

  3. Nu is het tijd om de betonvloer te vlinderen. Dit houdt in dat de vloer wordt afgewerkt met de kleur en structuur naar jouw keuze. Ook wordt de vloer tijdens dit proces verhard, verdicht en gladgestreken. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het een paar dagen duren voordat de vloer helemaal is uitgehard. Dek daarom de vloer goed af met een stucloper. 

  4. Tenslotte dien je, nadat de vloer volledig is verhard, de betonvloer te impregneren. Hiermee bedoelen we dat er een beschermlaag op de vloer wordt aangebracht om vuil en vocht af te stoten. Je woonbeton vloer is nu klaar voor gebruik!

Voordelen woonbeton vloeren

Onderhoudsvriendelijk

Woonbeton vloeren zijn tegenwoordig erg gewild. Dit komt vooral vanwege de geringe onderhoud die deze type vloer nodig heeft. Het aanleggen van woonbeton is vrijwel moeiteloos en er zijn geen krassen, gaten of andere beschadigingen te merken. De gladde vloer zorgt er verder voor dat stof niet wordt aangetrokken, waardoor het schoonmaken van de vloer in een mum van tijd gedaan kan worden. 

Combinatie met vloerverwarming

Woonbeton kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming. De dunne laag van de woonbeton vloer zorgt er namelijk voor dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt over de gehele ruimte. Vloerverwarming scheelt je verder de aanschaf van verwarmingsradiatoren die veel ruimte in beslag nemen en minder mooi bij de winkelsfeer passen. Ook besparen vloerverwarmingen je 15% op energie en zijn dus zuiniger dan traditionele radiatoren. 

Mijn ervaring met de betonnen vloer

Sinds het aanleggen van de nieuwe vloer in mijn kledingwinkel, heb ik nooit problemen gehad met de vloer. Het is gemakkelijk te onderhouden en past perfect bij het interieur. Daarom raad ik de vloeren van www.woonbeton.nl zeker aan!