Home Blog Waarom is rauwe cacao zo gezond?

Waarom is rauwe cacao zo gezond?

0
Waarom is rauwe cacao zo gezond?

Er zijn altijd van die dingen waarvan niemand weet dat ze gezond zijn. Rauwe cacao is daar ook een van en dit blijkt toch veel gezonde voordelen met zich mee te brengen. De basis voor chocolade is cacao en het is ook los verkrijgbaar als poeder. Je kunt het natuurlijk ook als boon bestellen en in de vorm van druppels. Op het internet zijn verschillende aanbieders waarbij je rauwe cacao kunt bestellen. Toch kan het leuk zijn om meer te weten te komen over de voordelen van rauwe cacao. Waarom is rauwe cacao nu zo gezond? Wat zijn de voordelen van rauwe cacao? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordelen van rauwe cacao

Rauwe cacaopoeder is erg gezond voor het lichaam, maar ook mentaal. Het heeft namelijk een gunstig effect op je hart en vaten. Ook kan het stress doen verminderen en is het een goede bron van antioxidanten en mineralen. De antioxidanten ruimen vrije radicalen in je lichaam op. Dit zijn agressieve stoffen die schade kunnen toebrengen aan cellen en weefsels. Dankzij deze antioxidanten loop je minder risico om ziek te worden en kan je ook minder snel verouderen. Dit is natuurlijk een groot voordeel en dit is vaak alleen mogelijk met rauwe cacao. Bij het eten van chocolade is er vaak weinig effect, deze effecten gaan namelijk verloren met de verwerking. Er zitten nog veel meer mineralen en voedingsstoffen in rauwe cacao, deze zijn allemaal erg gezond voor het lichaam. Je kunt hierbij denken aan magnesium, maar ook aan ijzer.

Gelukkiger

Je hoort ook veel mensen zeggen dat chocolade gelukkiger maakt. Dit is namelijk waar en dit komt doordat rauwe cacao een bepaald stofje bevat. Fenylalanine is een stofje dat ervoor zorgt dat je je gelukkig voelt. Dit is ook het stofje wat in rauwe cacaopoeder zit. Het wordt in jouw lichaam omgezet tot dopamine en dit zorgt voor een geluksgevoel. Het zorgt niet alleen voor een geluksgevoel, maar ook voor een betere concentratie. Een schepje rauwe cacao in je yoghurt kan dus voor veel goede dingen zorgen. 

Wil jij ook gebruik kunnen maken van alle voordelen van rauwe cacao? Kijk dan eens snel op het internet en zoek naar een aanbieder die rauwe cacao verkoopt. Vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar en kijk wat ze precies aanbieder. Je kunt het beste rauwe cacaopoeder kopen, maar bonen zijn vaak ook goed.