Home Blog Elektrische fiets kopen? Lees hier meer!

Elektrische fiets kopen? Lees hier meer!

0
Elektrische fiets kopen? Lees hier meer!

Wie dagelijks op de fiets stapt kan het niet ontgaan zijn: de elektrische fiets is met een flinke opmars bezig. De helft van de verkochte fietsen bevat inmiddels elektronische trapondersteuning. En dat is op de fietspaden inmiddels goed te merken! Of je nu boodschappen gaat doen, naar je werk fietsen of gewoon recreatief: een elektrische fiets is een goed alternatief voor de auto en soms zelfs voor het openbaar vervoer. Om die reden gaan steeds meer mensen een elektrische fiets kopen: je reistijd nuttig besteden en tegelijk ook nog een aan je conditie werken.

Waarom een elektrische fiets kopen?

De belangrijkste reden om een elektrische fiets te kopen is het gemak. Tweede reden is dat mensen met fysieke problemen op een elektrische fiets langer door kunnen fietsen. Dankzij de trapondersteuning is de fysieke inspanning een stuk minder. Hierdoor is het mogelijk om met dezelfde inspanning langere fietstochten te maken.

Tips bij het kopen van een elektrische fiets

Wil je ook het ‘altijd wind in de rug’ gevoel ervaren? Maak dan gebruik van de volgende aankooptips.

  1. Bedenk van tevoren waarvoor je de fiets gaat gebruiken.
    Fiets je af en toe in het weekend een stukje of naar de supermarkt? Of fiets je dagelijks langere afstanden naar je werk? Oriënteer je dan van tevoren of een elektrische fiets met voorwiel- of middenmotor voor jou geschikt is.
  2. Kies de juiste accu

Als je weet welke afstanden je gaat fietsen dan is het raadzaam om daar de accu op af te stemmen. Blijf je in de winter fietsen? Hou er dan rekening mee dat de accucapaciteit in de winter afneemt. Dit heeft niets met de kwaliteit van de accu van doen, maar is een natuurkundig proces. Zodra de temperaturen weer gaan stijgen verbeterd de accucapaciteit weer. Zorg dus voor een accu waarmee je ook in de winter voldoende mee kunt fietsen!

  1. Maak een proefrit.
    Weet je al welke fiets je voorkeur heeft? Maak voor de aankoop van de gelegenheid gebruik om een proefrit te maken. Alleen zo ervaar je een elektrische fiets het beste. Fiets een route over verschillende ondergronden, zoals klinkers, asfalt en zandpaden. Voor de beste vergelijking is het ook aan te bevelen om andere type elektrische fietsen te proberen.

Waar een elektrische fiets kopen?

Een elektrische fiets kopen vergt een investering. Gelukkig zijn de prijzen de laatste jaren flink gezakt, maar toch kennen elektrische fietsen een hogere aanschafprijs dan traditionele fietsen. Om geen kat in de zak te kopen is het advies om een e-bike niet online aan te schaffen: je kunt pas proeffietsen als de fiets bezorgd wordt. Bevalt de fiets niet of kan je er niet lekker op fietsen? Dan moet je de fiets terugsturen, met alle logistieke rompslomp die hierbij komt kijken. Ga je een elektrische fiets kopen, bezoek dan eerst een e-bike specialist en laat je goed voorlichten!