Home Blog Carrière maken

Carrière maken

0
Carrière maken

Als je iemand 10 jaar geleden had gevraagd waar ik zou zijn in het leven had niemand gelooft dat ik nu markthandelaar in aandelen ben. Toendertijd zag mijn leven er nogal anders uit.

Vroeger

School had ik gek genoeg altijd moeite mee. Alleen exacte vakken gingen me gemakkelijk af. Maar als het ging om vakken als geschiedenis of Nederlands dan lukte het gewoon niet. Bij wiskunde is het allemaal logisch. Als je een formule weet hoef je deze alleen maar uit te voeren. Dat heb je dus snel geleerd. Maar waar is die logica als je een taal bestudeerd? Het is bijna altijd arbitrair wat er gebeurd. Daaroms scoorde ik er ook slecht op. Ik heb het uiteindelijk wel gehaald, maar met zwakke cijfers voor alles behalve wiskunde. Ik was helemaal klaar met school en ik wilde gewoon gaan werken. Weg met die boeken, gewoon lekker buiten. Ik zocht naar de klus waarmee ik het snelste aan de slag kon. Dat was in dit geval de baan Verkeersregelaar. Ik volgde de cursus en binnen een week stond ik mensen te helpen. Daar was ik erg aan toe. Maar op een gegeven moment ging het kriebelen.

De wissel

Ik was erg tevreden met mijn werk. Maar het was het spel Travian wat me weer een andere kant op stuurde. In Travian was alles cijfertjes. Wat erin, wat eruit, hoe snel. Daar kon ik mijn wiskunde ei in kwijt. Op een gegeven moment slokte Travian al mijn vrije tijd op. Toen klikte het. Ik ben de hele dag bezig met cijfers en heb er plezier aan. Dat is niet voor de meeste mensen weggelegd. Bovendien werkte het ook echt. Collega’s met wie ik samen speelde vroegen me van alles voor ze door te rekenen. Op een gegeven moment zeiden ze ook. “Moet je niet iets gaan doen met die cijfertjes”. Daar hadden ze een puntje. Maar ik wilde absoluut niet weer gaan studeren. Daar was ik helemaal klaar mee. Ik moest iets vinden om te doen wat nuttig was. Ik sloot mijn Travian accounts. Wat was nu een plek waar je iets nuttigs kon doen met cijfers zonder gestudeerd te hebben. Toen had ik het door. Aandelen. Iedereen kan het doen, en als je cijfers kloppen moet je in principe geld kunnen verdienen. Als het me zou lukken zou ik een nieuwe job hebben. Zo ben ik begonnen met mijn reis naar waar ik nu ben.