Home Blog De professional in de bouw verdiend een goede werkjas

De professional in de bouw verdiend een goede werkjas

0
De professional in de bouw verdiend een goede werkjas

Als je in de bouw werkt en zeker als dat af en toe buiten is dan weer je hoe belangrijk een goede werkjas is. In de totaliteit is werkkleding een belangrijk aspect van goed je werk kunnen doen. Het is echt een onderdeel van je gereedschap. Veel producenten zien ook in dat de functionaliteit van een goede werkjas het belangrijkst is. Hier wordt ook door producenten veel in geinvesteerd. Er zijn verschillende produceten die één of meerdere patenten hebben op functionaliteiten die zij in hun werkjas verwerkt hebben. Daarom de hoogste tijd om er wat meer over te vertellen in dit blog. Veel leesplezier.

De werkjas welke soorten zijn er?

Als je op zoek gaat naar een goede werkjas zal je zien dat ook hierin het aanbod enorm is. De keuze is letterlijk reuze en de kans is groot dat er een behoorlijke keuzestress ontstaat. Niet nodig, als je goed weet waarvoor je je werkjas nodig hebt is de keuze relatief eenvoudig. Vaak is voor specifiek soort werk een jas ontwikkeld. Ben je timmerman of meer metselaar. De jas die je nodig hebt vraagt dan andere functionaliteiten. Verder is de temperatuur uiteraard van belang in de keuze die je maakt. Er zijn jassen die geschikt zijn om in zeer koude temperaturen te werken. Deze zijn gevoerd met een speciaal soort fleece en zeer warm en daarnaast is de jas over het algemeen waterdicht. het mooie van de hedendaagse tijd is dat het materiaal van zeer goede kwaliteit is. De jassen zijn vaak waterdicht maar ook ademend. Je zal er dus niet zo snel in gaan zweten als je fysiek zwaar werk moet doen. Daarnaast is het ook ze dat de voering in de werkjas bij warmere temperaturen vaak te verwijderen is en deze dus ook prima geschikt is voor hogere temperaturen.

Is de andere werkkleding net zo functioneel als de werkjas

Ja dat is zo. Zeker de werkbroek kan je net zoals de werkjas zien als verlengstuk van je gereedschap. Ook hierin steken de producenten veel energie om het zo functioneel mogelijk te maken. Bij de werkbroek zijn er zelfs verschillen in of je linkshandig of rechtshandig bent. Voor timmermannen zit er bijvoorbeeld meestal een hamerlus bevestigd op de broek. Zo kan je in één greep bij je hamer. Bij linkshandigen hebben ze deze lus dan aan de linkerkant gedaan zodat je net zo makkelijk bij je hamer kunt.