Home Blog Een aantrekkelijk terras

Een aantrekkelijk terras

0
Een aantrekkelijk terras

Een aantrekkelijk terras

Iedereen die op zaterdagochtend wel eens door de stad loopt herkent het volgende beeld: het ene terras zit bomvol, het terras er naast is nog helemaal leeg. Terwijl beide terrassen een soortgelijke kaart hebben. Mensen gaan zitten waar andere mensen zitten. Maar hoe zorg je er nou voor dat de eerste mensen bij jou gaan zitten?

Deels is dit afhankelijk van vaste gasten, je naam als horeca onderneming , je personeel, je kaart. Niet altijd dingen die makkelijk te veranderen zijn. Maar veel kan je ook bereiken met de aankleding van terras. En dat is wel makkelijk te veranderen! In deze blog geef ik vijf tips voor een aantrekkelijke aankleding van je terras.

Stoepborden

Als men twijfelt op welk terras plaats te nemen, is duidelijke informatievoorziening essentieel.  Naar een tafeltje toelopen en een menu kaart checken is soms al te veel moeite voor passanten. Men wil in één oogpslag kunnen zien wat je zaak te bieden heeft. Om de passant te verleiden, zijn stoepborden ideaal. Zoek je meest creatieve werknemer en laat deze stoepborden mooi opmaken. Wisselende, grappige leuzen in combinatie met leuke deals spreekt iedereen aan!

Dekentjes en heaters

Zorg dat je terras langer toegankelijk is, breng de warmte op je terras! Wanneer je op koude dagen rondslentert door de stad is er niets verleidelijker dan opwarmen onder de heater met warme chocolademelk. Een dekentje aan klanten aanbieden is tevens een extra service moment voor je bediening, waarmee je je gast kan verrassen. Al met al zal je terras voor een langere duur aantrekkelijk zijn.

Rookvrije delen

Maak je terras aantrekkelijk voor zowel rokers als niet rokers, door rookvrije tafeltjes aan te stellen. Voor een niet-roker is er niets zo vervelend als  een walm van rook in je gezicht krijgen als je net lekker je taartje op het terras eet. Met een slimme indeling houd je beide type gasten tevreden.

Lichtjes

In de late uurtjes werkt er niets zo goed als gezellige lichtjes op je terras. Kaarsjes zijn nog altijd een pre voor ieder tafeltje, maar ook hanglampen, lantaarns, of kerstlichtjes spreken altijd tot de verbeelding. Gezelligheid gegarandeerd!

Groen

Groen op een terras is nog altijd een succesformule. Sommige terrassen hebben het geluk omringd te zijn door bomen. Mocht dit niet het geval zijn, investeer dan zelf in groen middels grote plantenbakken. Kleine plantjes op tafels zullen niet voldoende zijn – en vaak alleen maar storend, gezien de ruimte op een tafeltje al beperkt is!

Al deze items zijn een kleine investering, maar kunnen een groot verschil maken voor het uiterlijk van je terras!