Home Blog Waar je het beste een zakelijke rekening kunt openen

Waar je het beste een zakelijke rekening kunt openen

0
Waar je het beste een zakelijke rekening kunt openen

Als je besluit om een zakelijke rekening te openen dan wil je zoveel mogelijk kosten besparen. Want in principe gebruik je zo’n rekening heel weinig. Vergelijk banken dan ook goed met elkaar als het aankomt op een zakelijke rekening openen. Vooral als je een kleine ondernemer bent heb je niet zoveel eisen. In dit artikel een aantal tips voor het openen van een zakelijke rekening.

Waar kun je het best een zakelijke rekening openen?

Een zakelijke rekening vergelijken kan erg zinvol zijn. De meeste ZZP’ers en kleine zelfstandige kiezen voor een zo goedkoop mogelijk variant. Je komt dan al snel uit bij Knab Bank. Dit is een zakelijke bank waar je zes euro per maand aan vaste kosten betaalt. Blijf je binnen de 1180 transacties per jaar dan hoef je daarvoor geen kosten te betalen. Dat is mooi, want een normale zelfstandige ondernemer doet gemiddeld maar 160 transacties in het jaar. Een andere bank die het overwegen waard is is ASN Bank. Daar betaal je 78 euro per jaar voor het gebruiken van een zakelijke rekening. ASN hanteert een maximum van 1000 transacties per jaar die kosteloos zijn.

N26 Business, de bank waar je gratis een zakelijke rekening kunt openen

Sinds een paar jaar is de bank N26 Business actief in Nederland. Het is een Europese bank die het waarmaakt om gratis een zakelijke rekening te openen. Wat dat betreft zit hier geen addertje onder het gras. Dat is als je met je zakelijke rekening alleen transacties doet. Besluit je een Mastercard te nemen bij N26 dan betaal je eenmalig 10 euro. En ook als je geldopnames doet via de pinautomaat kan dat geld gaan kosten. 5 geldopnames per maand zijn gratis, als je erover gaat betaal je 2 euro per geldopname. Is een Mastercard niks voor jou dan maakt N26 Business het mogelijk om een gratis virtuele kaart te gebruiken. Zo kun je eenvoudig aankopen doen via het internet.

Is het handig om een zakelijke rekening te openen bij een grootbank?

Het wordt niet aangeraden om een zakelijke rekening te openen bij een grootbank zoals Rabobank of ING. De reden hiervoor is dat je veel extra’s bij het pakket krijgt die je toch niet gebruikt. Zeker als zelfstandige en kleine ondernemer maak je dan kosten voor helemaal niets. Dus overweeg vooral een bank als Knab Bank, ASN of N26 Business. Meer informatie vind je op zzpdaily.nl.