Home Blog Tips voor een heerlijk warm en winters interieur

Tips voor een heerlijk warm en winters interieur

0
Tips voor een heerlijk warm en winters interieur

De koude wintermaanden staan alweer voor de deur, niet voor iedereen zijn favoriete periode, maar bekijk het van de positieve kant – het interieur mag weer gevuld mag worden met warme kleuren, kaarsjes en misschien zelfs een haardvuurtje. Om helemaal in winterse sferen te komen gaan we het vandaag hebben over een aantal handige tips voor het creëren voor een heerlijk winters interieur.

Verlichting is key

Winter en herfst brengen een hoop donkere ochtenden en avonden met zich mee. Zo gaat de zon een heel stukje eerder onder en komt die pas na een uurtje for 7/8 weer op. Om toch een gezellige sfeer te creëren in huis is sfeerverlichting heel belangrijk. Maak de eethoek bijvoorbeeld extra gezellig door een paar mooie kaarsen op tafel te zetten. Zo is het nog fijner om avonds lekker met het hele gezin de dag te bespreken onder het genot van een heerlijk kopje winterse soep. Ook zijn er weer genoeg ‘kerstlampjes’ te koop. Zo heb je weer genoeg snoeren met verschillende soorten lampjes eraan te koop – een echte favoriet voor aan het bedhoofd of in een stolp op de haard.

Bloemen niet voor de winter?

Bloemen worden vaak geassocieerd met de zomer, maar een mooi stel rozen is natuurlijk ook heel mooi in de winter. Combineer de bloemen met takken vol winterse rode besjes en maak er een gezellig winters geheel van. Ook dennentakken en dennenappels doen het goed in de winter. Voor aan de openbaar kun je tevens lekker creatief een winterse krans hangen die je tevens heel simpel thuis kunt maken van een paar kunstbloemen en een voorgevormde rieten krans.

Kleedjes, kleedjes, kleedjes

De wintermaanden zijn helaas vaak koud en nat, dan wil je als je thuis komt het liefst heerlijk warm voor de televisie kunnen zitten met een kopje koffie of thee. Voor extra comfort en daarnaast ook een ‘cozy’ toevoeging aan je interieur kun je een paar zachte kleedjes en kussens kopen. Extra gezellig zijn die zachte faux fur vachtjes die je mooi over een stoel of bank kunt draperen.

Warme en donkere kleuren

De wintermaanden zijn, zoals al eerder benoemd, natuurlijk wat donkere maanden. Toch kun je door het toevoegen van donkere kleuren aan je interieur zorgen voor een warm gevoel. Kies bijvoorbeeld voor een mooi donkerbruin of bordeaux rood vloerkleed gemaakt van een heerlijk zacht stofje of glazen potjes waar je mooi sfeerlicht mee kunt creëren door er een waxinelichtje in te doen.