Home Blog Meer groen in je leven zonder meer moeite

Meer groen in je leven zonder meer moeite

0
Meer groen in je leven zonder meer moeite

Het is voor mensen ontzettend belangrijk om groen en natuur in hun leven te hebben. Het heeft een zeer positieve invloed op zowel onze gemoedstoestand als onze gezondheid. Maar de meesten van ons leven steeds meer in stedelijke gebieden in appartementen zonder een tuin. En voor mensen die wel een tuintje hebben is het vaak te veel werk om deze bij te houden. Toch zijn er verschillende manieren om meer groen in je leven te krijgen zonder dat je daar heel veel moeite voor hoeft te doen. In dit artikel bespreken we een aantal tips om meer groen in je leven te krijgen zonder dat je veel tijd kwijt bent aan tuinieren.

Ga een stuk wandelen in het park

Zelfs de grote steden als Rotterdam en Amsterdam hebben een aantal prachtige parken waar je kunt gaan relaxen en wandelen. Een goede manier om meer natuur in je leven te krijgen is door regelmatig een wandeling te maken door een van deze parken. Je kunt dit een paar keer per week doen en een half uur wandelen. Kinderen hebben veelal veel plezier aan het voeren van de eendjes maar dit is ook een harstikke relaxende activiteit wanneer je volwassen bent.

Gebruik natuurlijke materialen

Een andere hele goede manier om meer groen in je leven te krijgen is door natuurlijk materiaal in je interieur ontwerp te gebruiken. Meubels gemaakt van hout of bamboehout bijvoorbeeld zijn een ontzettend leuk idee. Daarnaast kun je ook kamerplanten nemen, die geven je woonkamer en slaapkamer frisse lucht en een natuurlijke uitstraling. Deze kamerplanten hoef je slechts nu en dan water te geven. Dit is dus zo gedaan. Een ander leuk idee is om planten op je balkon te plaatsen. Dit kun je ook nog combineren met kunstgras balkon. Als je in de zomer lekker op je balkon gaat zitten om van de zon te genieten. Zo heb je overal groen om je heen zelfs als je uitkijkt op de stad vanaf je balkon. Kunstgras genemuiden is een goede optie voor natuurlijk kunstgras.

Moestuintje

De laatste leuke manier om meer groen in je leven te krijgen is het beginnen van een moestuintje. Je hoeft hier geen grote tuin voor te hebben of veel werk aan te verzetten met tuinieren. Het is heel goed mogelijk om met een klei stukje ruimte in je huis of appartement een moestuintje te beginnen, in de keuken bijvoorbeeld, of zoals we eerder aangaven, op het balkon. Het zal niet zozeer zijn dat je nooit meer boodschappen hoeft te doen maar het is toch leuk om na een tijdje een zelf gegroeide tomaat te eten.