Home Blog Je laptop gemakkelijk op de tv aansluiten met een displayport

Je laptop gemakkelijk op de tv aansluiten met een displayport

0
Je laptop gemakkelijk op de tv aansluiten met een displayport

Laatst wilde ik heel graag wat vakantiefoto's laten zien aan mijn moeder en broer! Ze waren op bezoek. Mijn moeder's ogen zijn alleen heel erg achteruit gegaan. Ze kan daardoor het kleine scherm van mijn laptop niet goed zien. Om het presenteren van de foto's wat makkelijker te laten gaan heb ik de laptop aangesloten op de tv via een displayport. Deze tip had ik onlangs van een vriend gekregen, en het werkt echt perfect! Ook een film kijken gaat nu een stuk gemakkelijker (aangezien ik geen aparte dvdspeler heb). Vandaag vertel ik jullie meer over deze wonderlijke kabel en alles wat je er over moet weten!

 

Wat is een displayport?

Op het eerste ogenblik wist ik niet goed wat een displayport is. Als ik de termen HDMI, VGA, DVI gebruik dan gaat er vast wel een belletje rinkelen! Een displayport is een soortgelijke uitgang die vaak te vinden is in monitoren. Het is de nieuwste aansluiting op het gebied van video en audio. Het kan als alternatief gebruikt worden voor de DVI, de VGA en de HDMI. De voordelen van deze boven de anderen is dat deze connectie vooral gemaakt is voor de verbinding tussen computer en monitor. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het aansluiten van meerdere monitoren, wat niet mogelijk is met HDMI. Tot slot halen ze een hogere brandbreedte!

 

Waarvoor een displayport allemaal handig is!

Een displayport is dus vooral handig voor het connecten van je computer aan een monitor. De tv is zo'n monitor. Ik gebruik de port voornamelijk voor het laten zien van foto's en het afspelen van films. Maar je kunt er nog veel meer mee doen! Zo kun je bijvoorbeeld je laptop ook aansluiten op een computer monitor, en zo op twee schermen tegelijk werken! Dit is echt perfect voor klusjes als bijvoorbeeld iets bewerken en tegelijkertijd de lijst met eisen er bij houden, samenvattingen maken, en ga zo maar door. Het wordt ook gewaardeerd onder gamers!

 

Waar je de juiste displayport koopt

Ik heb een paar keer gehad dat ik via bol.com een goedkope displayport bestelde, en hij dan nep bleek te zijn of na twee keer kapot ging. Het is daarom verstandig om het bij een online speciaalzaak te kopen, zoals de onlinekabelshop.nl. Bij zo'n webshop weet je zeker dat ze alleen maar goede kabels verkopen. Je hebt daarnaast ook heel veel keuze, en vindt zo de kabel die op jouw computer en monitors werken. Tot slot zijn zulke speciaalzaken altijd beschikbaar voor vragen en erg klantvriendelijk! Alleen maar voordelen dus!