Home Featured Ontdek de Magie van Facings bij Tandartspraktijk Diemen: Een Stralende Lach!

Ontdek de Magie van Facings bij Tandartspraktijk Diemen: Een Stralende Lach!

0
Ontdek de Magie van Facings bij Tandartspraktijk Diemen: Een Stralende Lach!

Wil je een stralende lach, maar ben je niet tevreden met je tanden? Dan zijn facings misschien wel de oplossing voor jou. Lees verder en ontdek wat facings zijn, hoe ze je lach kunnen verbeteren en wat de voordelen zijn van facings bij Tandartspraktijk Diemen.

Wat zijn facings en hoe kunnen ze je lach verbeteren?

Facings zijn dunne laagjes materiaal die op je tanden worden geplaatst om de vorm, kleur of positie van je tanden te verbeteren. Ze kunnen gebruikt worden om scheve, verkleurde, afgebroken of beschadigde tanden te corrigeren, waardoor je lach er mooier en stralender uitziet.

Er zijn verschillende soorten facings, maar de meest voorkomende zijn composiet- en porseleinen facings. Beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen, die we hieronder zullen bespreken.

De verschillende soorten facings: composiet en porselein

Composietfacings zijn gemaakt van een tandkleurige hars die direct op de tand wordt aangebracht en vervolgens wordt gevormd en gepolijst. Ze zijn relatief goedkoop en kunnen in één bezoek aan de tandarts worden geplaatst. Porseleinen facings zijn dunne schaaltjes van keramiek die in een tandtechnisch laboratorium worden gemaakt en daarna op de tanden worden geplakt. Ze zijn sterker en duurzamer dan composietfacings, maar ook duurder en het plaatsen ervan duurt langer.

De keuze tussen composiet en porselein hangt af van je persoonlijke voorkeur, budget en het advies van je tandarts. Facings in Amsterdam, bij Tandartspraktijk Diemen, kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw situatie.

Het proces: van consult tot stralende lach

Het plaatsen van facings begint met een consult bij de tandarts. Tijdens dit consult wordt gekeken naar de conditie van je tanden, je wensen en de mogelijkheden. Op basis hiervan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

De voorbereiding: een persoonlijk behandelplan

In het behandelplan worden de te behandelen tanden, het type facing en de kleur bepaald. Ook wordt besproken hoeveel afspraken er nodig zijn en wat de kosten zullen zijn. Met dit plan weet je precies wat je kunt verwachten en kom je niet voor verrassingen te staan.

De behandeling: het plaatsen van de facings

Het plaatsen van de facings gebeurt meestal in één of twee afspraken, afhankelijk van het type facing. Bij composietfacings wordt de hars direct op de tand aangebracht en gevormd, terwijl bij porseleinen facings eerst een afdruk van de tanden wordt gemaakt om de facings op maat te laten maken. Zodra de facings klaar zijn, worden ze op de tanden geplakt en gepolijst voor een stralende lach.

De voordelen van facings bij Tandartspraktijk Diemen

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kiezen voor facings bij Tandartspraktijk Diemen. Hieronder bespreken we enkele voordelen.

Deskundige zorg en aandacht voor jouw wensen

Bij Tandartspraktijk Diemen staat jouw tevredenheid centraal. Onze deskundige tandartsen luisteren naar jouw wensen en geven professioneel advies over de beste oplossing voor jouw gebit. Zo krijg je altijd een behandeling op maat die aansluit bij jouw verwachtingen.

Onderhoud en nazorg voor blijvend mooie facings

Ook na het plaatsen van de facings kun je rekenen op uitstekende zorg bij Tandartspraktijk Diemen. Wij geven advies over het onderhouden van je facings en helpen je met eventuele problemen of vragen. Zo zorgen we ervoor dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je stralende lach!