Home Blog Thuiswerken als supermama: tips voor wonen en freelancen!

Thuiswerken als supermama: tips voor wonen en freelancen!

0
Thuiswerken als supermama: tips voor wonen en freelancen!

Als jij die supermama bent die thuiswerkt, dan weet je dat het niet altijd even makkelijk is om de balans te vinden tussen werk en privé. Maar geen zorgen, met de juiste tips en trucs kan je het allemaal voor elkaar krijgen! In dit artikel delen we handige tips voor het inrichten van je thuiswerkplek, het vinden van freelance opdrachten en het behouden van een gezonde werk-privébalans. Zo wordt thuiswerken als moeder een stuk leuker en makkelijker!

De perfecte thuiswerkplek creëren

Je thuiswerkplek is ontzettend belangrijk voor je productiviteit en gemoedstoestand. Een comfortabele en georganiseerde werkruimte zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren en meer werk gedaan krijgt.

De ideale ruimte kiezen

Het kiezen van de juiste ruimte in huis is essentieel voor een goede thuiswerkplek. Kies een ruimte waar je je comfortabel voelt, waar voldoende daglicht is en waar je zo min mogelijk afleiding hebt. Probeer de werkruimte ook gescheiden te houden van je woon- en slaapgedeeltes, zodat je duidelijk onderscheid kunt maken tussen werk en privé.

Tips voor inrichting en organisatie

Bij het inrichten van je thuiswerkplek zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zorg voor een ergonomische bureaustoel en een bureau op de juiste hoogte om lichamelijke klachten te voorkomen. Investeer in goede verlichting en zorg voor voldoende opbergruimte om alles netjes en georganiseerd te houden. Een opgeruimde werkplek zorgt immers voor een opgeruimd hoofd! Vergeet ook niet om wat persoonlijke spulletjes neer te zetten, zoals een leuke foto of een plantje. Dit maakt je werkplek gezelliger en meer eigen.

Freelance werk vinden en succesvol blijven

Als thuiswerkende moeder kan het soms lastig zijn om aan freelance opdrachten te komen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je netwerk uit te breiden en nieuwe klanten te werven.

Netwerken en klanten werven

Het opbouwen van een netwerk is ontzettend belangrijk voor het vinden van freelance opdrachten. Zorg dat je actief bent op social media, maak gebruik van LinkedIn en bezoek netwerkbijeenkomsten in jouw vakgebied. Vergeet ook niet om je bestaande contacten op de hoogte te houden van je werkzaamheden, want wie weet kunnen zij je aanbevelen bij anderen. Het lezen van de Moeder Magazine of een Woningblog kan je ook helpen om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in je vakgebied.

Werk-privébalans behouden als thuiswerkende moeder

Als thuiswerkende moeder kan het soms moeilijk zijn om de balans tussen werk en privé goed te houden. Het is belangrijk om je tijd goed in te plannen en duidelijke afspraken te maken met je gezin.

Tijdmanagement en planning

Een goede planning is essentieel om een gezonde werk-privébalans te behouden. Maak iedere week een planning van je werkzaamheden en plan ook tijd in voor je gezin en huishouden. Stel prioriteiten en durf ook eens nee te zeggen als het allemaal te veel wordt. Vergeet ook niet om regelmatig pauzes te nemen en tijd voor jezelf in te plannen, want ook jij verdient het om af en toe te ontspannen!