Home Blog Op zoek naar een gepaste lening

Op zoek naar een gepaste lening

0
Op zoek naar een gepaste lening

Wanneer je geld wilt lenen, ben je op zoek naar een lening die past bij jouw persoonlijke situatie. Vergelijkingen zijn gebaseerd op persoonlijke gegevens, zo kun je gemakkelijk een lening vinden die bij jouw situatie past. Bij het kiezen van een lening moet je letten op: de verschillende rentes. Er kunnen grote verschillen zitten tussen de aanbieders. Het is zonde om te veel te betalen, laat je dus goed adviseren.

Snel geld nodig voor kansen

Snel een zakelijke lening openen? Binnen 24 uur kan je een lening hebben geregeld. Er zijn tijdens wanneer snelle toegang tot zakelijk krediet cruciaal is om gebruik te maken van een mogelijkheid die zich voordat om extra ROI te genereren of juist om onverwachte zakelijke noodsituaties op te lossen. Gelukkig zijn er kredietverstrekkers die jou vandaag nog kunnen helpen. Binnen enkele minuten ontvang je al antwoord met hoeveel geld je kunt lenen en het geld kan meestal dezelfde dag nog worden overgemaakt. Vaak hebben bedrijven met spoed een financiering nodig, vanwege defecte apparatuur, onverwachte kansen om extra omzet te genereren, groei knelpunten en onderhoudskosten van een gebouw.

Wanneer kan je lenen?

De kredietwaardigheid van jouw onderneming is dé belangrijkste factor of je wel of niet in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Zakelijk lenen is een gunstige lening voor ondernemers die kansen zien en meer omzet willen halen. Je moet minimaal één jaar in business zijn en een minimale jaaromzet draaien van €50.000.

Voor het aanvragen van een zakelijke lening zijn er een aantal voorwaarden aan verbonden. Voor grotere of gecompliceerde leningen zal je bijvoorbeeld meer documenten moeten verstrekken dan voor een klein kortlopende lening. Neem ten minste je jaarrekening mee, je aangifte inkomstenbelasting en je taxatierapport of huurovereenkomst als de lening betrekking heeft op onroerend goed.

Lening is niet voor iedereen geschikt

Als je net begint met je bedrijf, kom je bij geen enkele aanbieder in aanmerking voor een zakelijke lening. De minimale looptijd van je bedrijf moet twee jaar zijn als je in aanmerking wilt komen voor zakelijk krediet. Sommige aanbieders verlangen zelfs dat je minimaal drie jaar actief bent. Vaak kunnen beginnende ondernemers een crowdfunding opstarten. 

De kosten van een zakelijke lening bestaan uit een afsluitprovisie en rentekosten. De rentekosten zijn afhankelijk van de hoogte van de lening en van de risicogroep waarin je bedrijf valt. De afsluitprovisie is een vast percentage van de leensom, meestal tussen de 2% en de 5%. De zakelijke rente varieert van 2,3% tot 20% op jaarbasis.