Home Blog Schilderwerk buiten is een klus voor een vakman

Schilderwerk buiten is een klus voor een vakman

0
Schilderwerk buiten is een klus voor een vakman

Je huis rondom (laten) schilderen is eens in de zoveel tijd nodig. Het is belangrijk voor het onderhoud van je huis en natuurlijk ook voor het uiterlijk. Wie wil in het enige huis in de straat wonen dat er niet uit ziet? Maar schilderwerk buiten is echt een klus voor de vakman. Schilderwerk buiten is namelijk iets dat je niet zomaar even tussen de bedrijven door doet. Je wilt schilderwerk buiten goed doen en niet overhaast. Als jij alleen in de weekenden en ’s avonds tijd hebt, dan schiet dat niet echt op. Schilderwerk buiten kun je dus beter laten doen door iemand die er de tijd voor heeft en die er ook nog verstand van heeft.

Schilderwerk buiten is meer dan een beetje verf smeren

Want schilderwerk buiten houdt ook in dat je álle kozijnen en al het houtwerk een keer goed naloopt. Je controleert dan direct of het hout nog goed is of dat er misschien een deel vervangen moet worden. Je kunt natuurlijk een laag verf over rottend hout smeren, maar uiteindelijk gaat zich dat wel wreken. De vakman weet precies waar hij op moet letten. Hij ziet tijdens het schuren precies de zwakke punten in je houtwerk. In veel gevallen kan de vakman de delen voor je vervangen of opvullen. Zo weet je zeker dat je kozijnen weer een ronde meekunnen.Schilderwerk buiten

Schilderwerk buiten moet secuur gebeuren

Wanneer het schilderwerk buiten aan de beurt is, dan moet je dat niet onderschatten. Want ook al heb je te maken met een grotere afstand tussen jou en het eindresultaat (denk aan de dakkapel, die zie je bijna niet), het schilderwerk moet evengoed heel secuur gebeuren. Het is natuurlijk geen gezicht als je “zakkers” krijgt in de verf. Of als je per ongeluk een stuk baksteen of muur meepakt. Secuur werken is ook buiten erg belangrijk.

Schilderwerk buiten moet veilig gebeuren

Het is voor schilderwerk buiten altijd verstandig om een goede, stevige steiger neer te (laten) zetten. De vakman zal hier zelf voor zorgen. Veiligheid is en blijft een belangrijk gegeven. Een steiger zorgt ervoor dat de schilder heen en weer kan lopen in plaats van iedere keer de ladder te moeten verzetten (met alle gevaren van dien). Zo’n steiger is in een halve dag opgebouwd en staat misschien even in de weg, maar veiligheid is dan niet meer in het geding. Zo kan je schilder op zijn gemak aan het werk.