Home Blog Gemakkelijk buiten licht

Gemakkelijk buiten licht

0
Gemakkelijk buiten licht

Nu we lang thuis zijn met weinig kans om naar buiten te gaan zijn we steeds vaker aangeroepen op onze tuin of ons balkon. Dat brengt vaak onder de aandacht dat er ruimte voor verbetering is.

Verlichting

Een van de dingen waar we achter komen is dat s’ avonds de belichting niet altijd perfect is. Vaak vertrouwen we op de warme nazomer zon die langzaam langs de horizon danst. Deze April zon is nog steeds heerlijk, maar niet altijd even lang erbij om je te helpen. Je kan een groot project starten om de verlichting rond te krijgen. Als daar je hart ligt, ga ervoor! Zelf wilde ik gewoon snel iets doen. Het was een kwestie van een ledstrip kopen online. Je krijgt al snel 50 meter, waarmee je makkelijk de schutting kan draperen. Het maakt de omgeving gewoon net dat beetje gemoedelijker.

Groen

Als je vooral in de middag in de tuin vertoeft krijg je al snel plannen voor meer groen. Dit zien we ook terug in de bezoekersaantallen van de tuincentra eerder. Het is als een gemoedelijke terugkeer naar het rustieke thuistuintje. Het is vooral eetbaar product wat zijn weg in onze grond vindt. Het is een goed moment om je moestuintje te zaaien. Als je niet veel ruimt hebt haal je het meeste uit kruiden. Hiervan heb je maar weinig nodig om toch veel smaak te brengen aan je gerecht. Of bij je lunch, zelf vindt ik een boterham met kaas en eigen bieslook goddelijk. Maar bijvoorbeeld ook basilicum om over je pasta heen te doen geeft een mooi gevoel aan je maaltijd. Sommige mensen gaan nog ambitieuzer ervoor met aardappelen, courgettes en tomaten. Plant er een aubergine bij en je hebt alles in huis voor je eigen ratatouille.

Schoon

De schoonmaakwoede die veel mensen botvieren binnenshuis komt soms ook buiten tot uiting. Toevoegen aan de tuin is altijd verleidelijk, maar schoonmaken is iets waar we niet altijd zin in hebben. Voordat je doorgaat naar de laatste stap is dit de stap waar je misschien nog wel het meeste uithaalt. Een schone maar lege tuin is vaak prettiger dan een tuin die rommelig is.

Zitten

Het laatste waar veel mensen opnieuw over nadenken is hoe ze zitten. Vaak schaffen we de lounge set aan voor potentieel bezoek dan zelf lekker zitten. Nu we er zelf vaak zitten kijken we toch met een andere blik. Dit is bij uitstek iets wat je nu in elkaar kan zetten.