Home Blog Werken als zzp\\’er

Werken als zzp\\’er

0
Werken als zzp\\’er

Voor velen van ons is het de normaalste zaak, elke maand een vast bedrag op je rekening zien verschijnen en je geen zorgen hoeven te maken over je baan of over geld. Maar toch zie je dat er in Nederland steeds meer zelfstandige ondernemers zijn. Eigen baas zijn en zelf kunnen bepalen hoeveel je verdient trekt toch wel heel veel mensen aan. In 2019 telde Nederland ruim 1,1 miljoen zzp’ers. En dit aantal is de afgelopen jaren flink gestegen en zal naar verwachting alleen nog maar meer gaan stijgen.

Hoe ga je van start?

Als je eenmaal weet wat voor bedrijf je wilt en je een goed ondernemingsplan hebt opgesteld is het tijd om naar de eerste stap over te gaan. Als je wilt starten als zelfstandige ondernemer moet je als eerst langs de Kamer van Koophandel. Je dient je namelijk in te schrijven bij de KvK als eenmanszaak of BV. Bij een eenmanszaak kan je je direct inschrijven bij de KvK maar bij een BV moet er een notaris aan te pas komen. Als zzp’er aan de slag gaan heeft een hele hoop voordelen. Je bent namelijk helemaal zelfstandig. Je mag je eigen keuzes maken in je bedrijf en je hoeft met niemand rekening te houden. Klinkt ideaal natuurlijk. Maar het nadeel daaraan is dat je ook je eigen inkomen bepaalt. Zodra je bedrijf eenmaal goed loopt hoef je je daar hopelijk geen zorgen meer over te maken. Daarin zal je wel zien dat je eerst wat zal moeten investeren in je bedrijf zodat je daarna echt pas winst zal gaan maken.

Benodigdheden voor een eigen bedrijf

Wat voor bedrijf je ook gaat beginnen, je zal altijd een aantal dingen moeten aanschaffen om daadwerkelijk van start te kunnen gaan. Als je bijvoorbeeld een bouwbedrijf begint zal je verschillende bouwmaterialen moeten aanschaffen. Je kan hierbij denken verschillende soorten platen van Bouwmaat. Zo is het handig om verschillende soorten platen zoals stucplaten, gipsplaten en MDF platen op voorraad te hebben omdat je deze regelmatig nodig hebt. O.a. deze MDF-platen kun je eenvoudig bestellen op Bouwmaat.nl. Ook je overige gereedschap kun je hier aanschaffen. Daarnaast moet je denken aan de administratie. Ga je een boekhouder inhuren of denk je zelf alles te kunnen regelen? Laat je van tevoren goed informeren en onderschat het absoluut niet. Sommige dingen zijn lastiger dan je denkt. Ook is het belangrijk om een apart potje te hebben voor als je even niet meer kan werken of als het even wat minder goed gaat in je bedrijf. Dit zal ongetwijfeld wel eens voorkomen en het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat je gelijk krap bij kas zit.