Home Blog De beste tips voor een geslaagde citytrip naar Rome

De beste tips voor een geslaagde citytrip naar Rome

0
De beste tips voor een geslaagde citytrip naar Rome

Ga je binnenkort een citytrip naar Rome maken? Dan heb je een goede keuze gemaakt, want deze historische stad heeft ontzettend veel te bieden! Of je nu houdt van shoppen, heerlijk eten, kunst, cultuur of geschiedenis, Rome heeft het allemaal. Je tijd in Rome is tijdens een citytrip echter maar beperkt, dus moet je het beste doen met de tijd die je hebt in de stad. Weet je inmiddels genoeg over de vele bezienswaardigheden en ben je benieuwd wat nu echt handige en praktische tips zijn bij een bezoek aan Rome? Lees dan snel verder!

  1. Kies de juiste wijk voor je verblijf

Tijdens je stedentrip Rome wil je natuurlijk zeker zijn van een comfortabel verblijf in een fijne, veilige wijk. Het liefst ligt je hotel natuurlijk ook niet te ver af van de vele bezienswaardigheden in deze mooie stad. Je kunt het beste kiezen voor een hotel ten noorden van het centrum of een hotel binnen de Aureliaanse muur. Heb je een iets groter budget? Kies dan voor het hotel Saint B Boutique. Dit hotel bevindt zich in een rustige straat en heeft zeer luxe uitgeruste kamers.

  1. Omzeil de drukte

In Rome is het al-tijd druk en staan er altijd rijen bij de bezienswaardigheden. Boek dan ook een Skip the Line tour, waarbij je niet in de rij hoeft te staan bij de entree. Let op: zelfs met deze tours ben je nog veel aan het wachten, omdat je met een grote groep op pad bent. Houd er dus rekening mee dat de tours langer kunnen duren dan verwacht. Zorg ervoor dat je ‘s ochtends al vroeg op pad bent om te voorkomen dat je uren in de rij moet staan. 

  1. Boek tours met een gids

Rome is een stad met een bijzondere geschiedenis. Iedere bezienswaardigheden heeft zijn eigen unieke verhalen. In Rome is het boeken van een tour met een gids absoluut het geld waard. Zo weet je naar welke bijzondere bouwwerken en historische plekken je staat te kijken. Je kunt natuurlijk ook een audiotour aanschaffen en zelf de tour door de stad maken. 

  1. Koop een Metro & Bus kaart bij aankomst

Ben je aangekomen in Rome? Koop dan direct op station Termini (of online) een metro of bus karat. Voor een klein bedrag kun je drie dagen lang onbeperkt met het openbaar vervoer reizen. Koop je het kaartje online? Dan is ook de transfer vanaf de luchthaven naar de stad hierbij inbegrepen! Let op: je moet het kaartje voor gebruik activeren in een automaat.