Home Blog Je vloer isoleren? Hier moet je op letten!

Je vloer isoleren? Hier moet je op letten!

0
Je vloer isoleren? Hier moet je op letten!

Vloerisolatie is een effectieve manier om energie te besparen en de warmte in huis te behouden. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het isoleren van de vloer:

Energiebesparing: Vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte in huis beter wordt vastgehouden. Dit betekent dat er minder energie nodig is om het huis te verwarmen. Hierdoor bespaar je op je energierekening en draag je bij aan een beter milieu.

Comfort: Een geïsoleerde vloer voelt warmer aan dan een niet-geïsoleerde vloer. Hierdoor zal het comfort in huis toenemen.

Geluidsisolatie: Vloerisolatie zorgt er ook voor dat geluid van buitenaf minder goed doordringt in huis. Dit kan vooral handig zijn als je in een drukke buurt woont.

Soorten vloerisolatie

Er zijn verschillende soorten vloerisolatie beschikbaar. Hieronder worden de meest voorkomende soorten toegelicht.

Purschuim

Purschuim wordt veel gebruikt als isolatiemateriaal voor de vloer. Het materiaal wordt als vloeistof op de vloer gespoten en zet vervolgens uit. Hierdoor ontstaat er een naadloze isolatielaag die alle kieren en gaten opvult. Dit zorgt voor een zeer goede isolatie van de vloer.

Thermokussens

Met deze methode wordt je vloer egaal warm waardoor de gehele vloer in de kamer opwarmt en daardoor weinig tot geen kou doorlaat. Dit zorgt uiteindelijk voor een goede isolatie zonder verlies van warmte.

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn platen van isolatiemateriaal die onder de vloer worden geplaatst. Deze platen zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals EPS (piepschuim), XPS (geëxtrudeerd polystyreen) en PIR (polyisocyanuraat). Deze platen zijn eenvoudig te plaatsen en zijn geschikt voor verschillende soorten vloeren.

Glaswol

Glaswol is een isolatiemateriaal dat al lange tijd wordt gebruikt voor de isolatie van woningen. Het materiaal is relatief goedkoop en eenvoudig te plaatsen. Glaswol wordt als rol onder de vloer geplaatst. Het materiaal is goed bestand tegen vocht en schimmelvorming.

Isolatiechape

Isolatiechape is een mengsel van zand, cement en isolatiemateriaal. Dit mengsel wordt als vloeistof op de vloer gegoten en hardt vervolgens uit. Hierdoor ontstaat er een naadloze isolatielaag onder de vloer. Isolatiechape is geschikt voor verschillende soorten vloeren en heeft een goede isolatiewaarde.

Conclusie

Vloerisolatie is een effectieve manier om energie te besparen en het comfort in huis te verhogen. Er zijn verschillende soorten vloerisolatie beschikbaar, zoals purschuim, isolatieplaten, glaswol en isolatiechape. Het is belangrijk om te kiezen voor het juiste isolatiemateriaal voor jouw situatie, zodat mensen weten waar ze op moeten letten bij het laten isoleren van hun vloer.

Direct je vloer (laten) isoleren

Als je overweegt om je vloer te laten isoleren, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo is het belangrijk om te kijken naar het type isolatiemateriaal dat het beste bij jouw situatie past. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de isolatiewaarde van het materiaal en de dikte van de isolatielaag. Verder is het belangrijk om te zorgen dat het isolatiemateriaal op de juiste manier wordt geplaatst en dat er geen kieren en gaten overblijven.

Het laten isoleren van de vloer is een klus die je het beste kunt laten uitvoeren door een professional. Zo weet je zeker dat de isolatie op de juiste manier wordt geplaatst en dat je optimaal kunt profiteren van de voordelen van vloerisolatie.