Home Blog Kantoorkleding in de zomer

Kantoorkleding in de zomer

0
Kantoorkleding in de zomer

Het is al een aantal weken zomer en de temperaturen liegen er niet om: het is heet! Heerlijk voor alle kinderen en scholieren die vrij hebben en de hele dag van het weer kunnen genieten en de zwembaden en stranden af kunnen gaan. Voor werkend Nederland is het helaas minder een pretje. Dan heb ik het niet eens over de bouwvakkers die in deze hitte moeten werken, maar over de kantoorlui die in een airco binnen moeten zitten en moeten kijken naar alle foto’s van vrienden die op het strand zitten. Na de zure kantoordag zo snel mogelijk naar het strand toe, is een oplossing voor velen. Maar wat trek je dan in hemelsnaam aan naar kantoor? Overdag in de airco maar buiten plus 25 graden? Lees in deze blog meer over tips voor kantoorkleding in de zomer, voor mannen en voor vrouwen.

Mannen

Mannen zullen al gauw een pak dragen naar kantoor toe. Echter is het geen pretje om in 25 graden op de fiets naar kantoor te moeten in een pak. Laat staan om na werk in pak richting het strand te moeten in een overvolle trein zonder airco. Het is dan ook vaak lastig voor mannen om een passende kantooroutfit in de zomer te dragen. Merken zoals Hugo Boss hebben hierop ingespeeld. Hugo Boss heeft een lijn ontworpen die speciaal toepasbaar is voor de warme zomers, namelijk linnen pakken. Linnen is een vrij luchtige stof en het ziet er bovendien zomers uit. No worries: het is niet het type linnen die de gemiddelde midlifer draagt op Ibiza. Het is nog steeds een net pak met de klasse die we van Hugo Boss gewend zijn.

Vrouwen

Kantoorkleding is voor vrouwen een iets veelzijdiger onderwerp. Vrouwen kunnen kiezen voor rokken, jurken, pantalons, wijde broeken en in sommige gevallen zelfs een nette spijkerbroek. Vrouwen kunnen meer combineren. Een nette bloes op een spijkerbroek met een paar hakken eronder, kan er al direct zakelijk uitzien zonder dat het zo voelt. Voor de zomerkleding is het voor vrouwen dan ook niet heel lastig. Uiteraard geldt dat rokken en jurken nog steeds minimaal tot op de knie moeten komen, maar blote benen mag in een dergelijk geval prima! Korte mouwen is niet voor iedereen gepast of comfortabel – zeker niet midden in de airco – dus een net jasje over een jurk met korte mouwen is een oplossing daarvoor. Voor je naar buiten stapt en bij de strandgangers aansluit, trek je je jasje uit en kun je genieten van de zomerse temperaturen!