Home Blog Wat is de beste zakelijke bank voor uw bedrijf?

Wat is de beste zakelijke bank voor uw bedrijf?

0
Wat is de beste zakelijke bank voor uw bedrijf?

Wanneer u een bedrijf start, zult u zich moeten verdiepen in heel veel zaken. U zult moeten investeren en je moeten oriënteren op welke verzekeringen u nodig heeft. Ook moet u een bankrekening openen, speciaal voor uw bedrijf. Dit is niet verplicht, maar het is wel verstandig. U kunt dan gemakkelijker aangifte doen bij de belastingdienst en er zo voor zorgen dat uw administratie klopt. Maar wat is nu de beste zakelijke bank voor uw bedrijf? Is de goedkoopste zakelijke rekening altjd een aanrader of kunt u beter kiezen voor een rekening waar u wat meer voor betaalt? Het is en blijft natuurlijk heel persoonlijk wat de beste zakelijke bank voor uw bedrijf is. Maar er zijn wat zaken waar u op kunt letten.

Bij de beste zakelijke bank kunt u verschillende rekeningen tegelijk openen

Het is handig dat u, wanneer uw klant een factuur betaalt, u direct de BTW en de inkomstenbelasting apart kunt zetten. Dat lukt natuurlijk alleen als u behalve een betaalrekening ook spaarrekeningen kunt openen. Zet direct het BTW bedrag apart en zorg er zo voor dat u aan het eind van het kwartaal gemakkelijk BTW aangifte kunt doen. Dit is wel zo handig. Ook de inkomstenbelasting apart zetten werkt erg goed. En wat denkt u van uw vakantiegeld? Als ZZP'er krijgt u geen vakantiegeld, dit moet u zelf regelen. Door uw vakantiegeld bij iedere betaalde factuur apart te zetten zorgt u dat u een extra spaarpotje hebt. De beste zakelijke bank staat u toe verschillende spaarrekeningen aan uw betaalrekening te hangen.

En wat denkt u van een buffer?

Het is altijd verstandig om een buffer op te bouwen. Zeker als ZZP'er bent u er nooit 100% zeker van dat u iedere maand weer rond kunt komen van uw werk. Wanneer u dan een buffer hebt opgebouwd kunt u deze gebruiken wanneer het eens wat tegen zit. Zet bijvoorbeeld 10% van iedere betaalde factuur apart op een buffer-rekening en zorg voor uw eigen zekerheid!

Een bank app is onmisbaar tegenwoordig

Het spreekt voor zich dat u al uw bankzaken online doet. Maar wat als u onderweg bent en even wilt checken hoe uw zakelijke rekening ervoor staat? Dan is het wel zo fijn als u dat gewoon op uw smartphone kunt bekijken. Een bank app is dan onmisbaar. U hoeft dan niet op zoek naar een veilige plek om uw laptop open te klappen en bent altijd op de hoogte van wat er gaande is op uw rekening.